Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Προετοιμασία του σπιτιού για το κουτάβι

Με την απόκτηση του νέου σας κουταβιού είναι σαν να περιμένετε ένα νεογέννητο βρέφος να έρθει στο σπίτι. Είναι δύο παρόμοιες περιπτώσεις και πρέπει να έχετε κάνει κάποια πράγματα έτσι ώστε να προετοιμάσετε το σπίτι σας.

Το να περάσετε από αυτή τη διαδικασία είναι κάτι που θα σας βοηθήσει σε πολλά πράγματα στο μέλλον και αν το κάνετε σωστά στην αρχή τότε αργότερα θα απολαύσετε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας. Τα κουτάβια είναι από τη φύση τους περίεργα. Θα δαγκώσουν, θα γλείψουν, και θα φάνε οτιδήποτε χωρίς να ξέρουν τι είναι. Αυτό συμπεριλαμβάνει χημικά, μηχανικά μέρη, παιχνίδια, και ένα σωρό επικίνδυνα αντικείμενα. Οπότε πρέπει να έχετε σε ασφαλές μέρος οτιδήποτε το επικίνδυνο και μακριά από το κουτάβι σας.

Προμηθευτείτε την καλύτερη τροφή για κουτάβια ( κτηνίατρος σας θα σας πει ποια είναι για το κουτάβι σας). Υπάρχουν στην αγορά συγκεκριμένες τροφές με συνδυασμούς βιταμινών και στοιχείων που πρέπει να παίρνει το κουτάβι σας όσο τους πρώτους μήνες της ζωής του. Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως ο σκύλος είναι ότι τρώει. Οπότε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι του δίνουμε την σωστή ποιότητα και ποσότητα τροφής και νερό 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Σε κανέναν δεν αρέσει να μυρίζει το σπίτι. Μη βάζετε πάνες μωρού στο σκύλο σας. Μπορείτε απλά να τον περιορίσετε σε συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι και να βάλετε εφημερίδες ή ειδικές πάνες εκπαίδευσης στο πάτωμα. Βάζοντας και το κρεββάτι του κουταβιού σας στον ίδιο χώρο θα μάθει πως η τουαλέτα είναι σε συγκεκριμένο σημείο. Εξάλλου στα σκυλιά δεν αρέσει να λερώνουν τον χώρο στον οποίο ζούνε. Με την τακτική της ενθάρρυνσης τα παραπάνω ενισχύονται πολύ και θα δείτε αποτέλεσμα ακόμα πιο γρήγορα.

Όταν φέρετε το κουτάβι σας στο σπίτι να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως είναι απλά ένα μωρό. Χρειάζεται στοργή, φροντίδα, αγάπη , παιχνίδι και κατανόηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου