Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Τροφή για σκύλους

Είναι παραπάνω από προφανές πως η τροφή για τον σκύλο είναι μια από τις βασικές ανάγκες και παίζει σημαντικό ρόλο στο να κρατάμε τον σκύλο μας υγιή. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές όσον αφορά τις τροφές σκύλων και σίγουρα τον να επιλέξουμε είναι σίγουρα δύσκολο. Οι απόψεις είναι πολλές από πολλούς ειδικούς όπως κτηνίατροι, εκτροφείς σκύλων και εκπαιδευτές. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός. Δεν υπάρχει μόνο μια τροφή ή η καλύτερη τροφή για έναν σκύλο.

Σίγουρα η γνώμη των ειδικών μετράει αλλά την τελική επιλογή για την τροφή του σκύλου θα την κάνετε εσείς για τον απλούστατο λόγο ότι εσείς ξέρετε τον σκύλο σας πιο καλά από όλους.

Ενημερωθείτε για τις επιλογές που έχετε

Υπάρχουν πολλές πληροφορίες τριγύρω σας αλλά και στο ίντερνετ. Το σωστό είναι όμως να είστε προσεκτικοί σε κάθε σας επιλογή και πριν κάνετε μια αγορά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας. Εκείνος ξέρει να σας πει τα πάντα και να σας λύσει όλες τις απορίες που ενδεχομένως θα έχετε.

Σε γενικές γραμμές η διατροφή του σκύλο χωρίζεται στις παρακάτω κατηγορίες:
  • Ειδική διατροφή (για ειδικές περιπτώσεις όπως κάποια πάθηση)
  • Διατροφή που περιλαμβάνει μαγειρεμένο φαγητό (Ειδικές συνταγές για σκύλους, σε καμία περίπτωση όπως το τρώνε οι άνθρωποι).
  • Οικονομικές τροφές
  • Τροφές από γνωστές εταιρείες. Μερικές από τις καλύτερες εταιρείες που υπάρχουν είναι οι: ACANA, EUKANUBA, ONTARIO, PROPLAN, PEDIGREE αλλά και πολλές άλλες. 
Διαβάζουμε τις ετικέτες προσεκτικά

Καλό θα είναι να είστε σχετικά ενημερωμένοι για τα συστατικά που έχουν οι τροφές και ρωτήστε τον κτηνίατρο σας αν πρέπει να προσέξετε κάτι συγκεκριμένο επιλέγοντας την τροφή του σκύλου σας. Επίσης καλό θα ήταν να μην επιλέξτε μια τροφή όσο διάσημη και να είναι, εάν περιέχει κάποιο συστατικό το οποίο γνωρίζετε πως ενδεχομένως να πειράζει το στομάχι του σκύλου σας ή τη γενικότερη πεπτική του λειτουργία.
Μιλήστε με κόσμο

Εφόσον έχετε κάνει μια σχετική αναζήτηση και έχετε καταλήξει ποια μέθοδο διατροφής θα ακολουθήσετε μπορείτε να μιλήσετε με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων για να σας πουν ποια τροφή χρησιμοποιούν και από ποιες τροφές είναι γενικότερα ικανοποιημένοι.

Μια δοκιμή δεν βλάπτει

Πριν καταλήξετε σε μια τροφή δοκιμάστε μερικές από εκείνες που έχετε καταλήξει κάνοντας την έρευνα σας. Πάρτε σε μικρή ποσότητα για δοκιμή τροφές από διαφορετικές εταιρείες και παρακολουθήστε τον σκύλο σας. Δείτε ποια τροφή τρώει με μεγαλύτερη όρεξη και παρακολουθήστε ενδεχομένως προβλήματα που θα προκύψουν (κυρίως γαστρεντερολογικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου