Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ταξιδεύοντας με το σκύλο μας

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με το σκύλο σας τότε θα πρέπει να έχετε κατά νου μερικά πράγματα έτσι ώστε να σχεδιάσετε το ταξίδι όσο το δυνατόν καλύτερα και χωρίς εκπλήξεις. Εφόσον έχετε αποφασίσει πως ο σκύλος σας θα έρθει μαζί σας. Πριν κάνετε οτιδήποτε για το ταξίδι σας (κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτίρια, κλείσετε ξενοδοχείο) καλό θα ήταν να δείτε όλα τα παρακάτω για να έχετε μια ιδέα για να δείτε αν μπορείτε να ταξιδέψετε με το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Πηγαίνοντας στον προορισμό
Σκύλος και αεροπλάνο
Η πτήση με αεροπλάνο μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψει ο σκύλος σας αλλά εφόσον πρέπει να γίνει θα πρέπει να ξέρετε μερικά πράγματα. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν πάγια πολιτική τους να ταξιδεύουν οι σκύλοι όπως και άλλα κατοικίδια στις αποσκευές του αεροπλάνου. Αυτός φυσικά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψει ο σκύλος σας αλλά εφόσον δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Μερικές αεροπορικές εταιρίες αφήνουν μικρά σκυλιά ή κατοικίδια να βρίσκονται στην καμπίνα του αεροπλάνου εφόσον το κλουβί τους θα χωράει κάτω από το κάθισμα σας. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε περισσότερα στο site της Aegean Airlines στις Χρήσιμες πληροφορίες – ->Ταξιδιωτικές πληροφορίες

Σκύλος και πλοίο
Γενικά όλες οι εταιρείες πλοίων επιτρέπουν τους σκύλους στα ταξίδια τους. Δεν επιτρέπουν όμως την πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους και οι περισσότερες έχουν ειδικά διαμορφωμένα κλουβιά που μπαίνουν μέσα οι σκύλοι σας για τη διάρκεια του ταξιδιού. Όσον αφορά τις χρεώσεις θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία που σας ενδιαφέρει για να ταξιδέψετε.

Σκύλος και αυτοκίνητο
Ο πιο καλός τρόπος και ο πιο διασκεδαστικός από όλους για να ταξιδεύετε με το σκύλο σας είναι το αυτοκίνητο. Εάν έχετε δικό σας αυτοκίνητο τότε ο σκύλος σας ξέρει τι είναι και όσο πιο πολλές και καλές εμπειρίες έχει από τα ταξίδια ή τις βόλτες που κάνει με αυτό τότε τόσο πιο πολύ το ευχαριστιέται. Εάν δεν έχει ξαναμπεί για μεγάλο ταξίδι σε αυτοκίνητο καλό θα ήταν να κάνετε μερικές σύντομες βόλτες μαζί του ώστε να το συνηθίσει και να αρχίσει να εξοικειώνεται μαζί του. Φυσικά οι σύντομες βόλτες με το αμάξι σε συνδυασμό με μια καλή λιχουδιά θα βοηθήσουν την κατάσταση.

Σχεδιασμός της διαδρομής
Εφόσον επιλέξετε να ταξιδέψετε μετο αυτοκίνητο καλό θα είναι να σταματάτε κάθε 3-4 ώρες για να πάει ο σκύλος σας τουαλέτα, να ξεπιαστεί, να πιει νερό κλπ. Αν δεν σας κάνει κόπο σημειώστε μερικά κτηνιατρεία στις περιοχές που θα περάσετε αλλά και στον προορισμό σας.

Για την διαδρομή με το αυτοκίνητο θα χρειαστείτε:
  • Λίστα με το που μπορείτε να σταματήσετε για ξεκούραση αλλά και κτηνιάτρους ανά περιοχή.
  • Λουρί
  • Κουτί μεταφοράς για σκύλους
  • Νερό και φαγητό για τη διαδρομή
  • Λιχουδιές
  • Παιχνίδια
  • Κουβέρτα ή το κρεβάτι του σκύλου σας
  • Βιβλιάριο υγείας
  • Φάρμακα
Διαμονή στον προορισμό
Ξενοδοχείο
Το πρώτο πράγμα που φυσικά πρέπει να κάνετε είναι να διαλέξετε ένα ξενοδοχείο που να δέχεται κατοικίδια. Ελέγξτε εάν υπάρχουν ειδικές χρεώσεις για την παραμονή ζώων στο ξενοδοχείο ή άλλες χρεώσεις. Μερικά ξενοδοχεία χρεώνουν ένα μικρό ποσό στο τσεκ ιν και το επιστρέφουν πίσω όταν φεύγετε σαν εγγύηση.

Κάμπινγκ
Το κάμπινγκ με τον σκύλο μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά προϋποθέτει να είστε καλά προετοιμασμένοι. Ακόμη θα πρέπει να ξέρετε πως εάν πάτε σε οργανωμένο κάμπινγκ θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως τα κατοικίδια επιτρέπονται και αν υπάρχουν περιορισμοί ή έξτρα χρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου